Novi š0k u Njemačkoj: Još jedan veliki modni lanac zatvara svoje prodavnice do kraja Januara
Breaking News

Novi š0k u Njemačkoj: Još jedan veliki modni lanac zatvara svoje prodavnice do kraja Januara

Od proglašenja bankrota u septembru 2023. godine, visoko cijenjeni njemački modni lanac Rübsamen marljivo je tragao za potencijalnim investitorima, ali nažalost, njihovi napori do sada nisu dali pozitivne rezultate. U nedavnom izvještaju “Fashion Uniteda” otkriveno je da direktor Marcus Vorwohlt sada aktivno traži “autonomno rješenje” problema kompanije.

Kako bi preuzeo cijelu grupu, Vorwohlt planira ili prenijeti proces restrukturiranja na novo pravno lice ili iskoristiti stečajni plan. Ovaj strateški potez ima za cilj da zaštiti oko 100 pozicija u Rübsamenu.

Neizbježne mjere smanjenja troškova biće sprovedene tokom restrukturiranja Rübsamena, što će dovesti do značajnog smanjenja broja filijala koje se nalaze u Augsburgu i smanjenja radne snage. Nadalje, zatvaranje četiri radnje predviđeno je do kraja januara 2024. godine.

Zbog promjena u navikama potrošača i izazovnog maloprodajnog krajolika, Rübsamen, modni lanac, bio je primoran zatvoriti sve osim jedne od svojih podružnica. Mediji prenose da će samo sjedište u Augsburgu i još sedam lokacija nastaviti s radom, navodi Vorwolt, predstavnik kompanije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *