Stupilo na snagu momentalno: 0vo su jedini granični prelazi na kojim naši državljani mogu ući u Evropsku Uniju
Breaking News

Stupilo na snagu momentalno: 0vo su jedini granični prelazi na kojim naši državljani mogu ući u Evropsku Uniju

Od ponoći u subotu, 21. oktobra 2023. godine, ova odluka je stupila na snagu. Ova odluka podrazumijeva privremenu ponovnu uspostavu unutrašnjih granica Slovenije sa Hrvatskom i Mađarskom, koja će ostati na snazi ​​do 30. oktobra 2023. godine.

Privremeno ponovno uspostavljanje kontrole je konačan tok akcije koji je proporcionalan uočenoj opasnosti. Ove mjere će se provoditi na način koji je organiziran i u suradnji s policijskim snagama Italije, Hrvatske i Mađarske.

Proces inspekcije će podrazumijevati samo izdvajanje pojedinačnih vozila i uvid u dokumentaciju putnika u njima. Takođe je u domenu mogućnosti pregleda samog vozila. Vozila koja se smatraju sumnjivim ili nasumično odabrana biće podvrgnuta pregledu, uključujući i putnike i vozilo.

Područja u kojima građani iz zemalja koje nisu članice Evropske unije mogu prelaziti, kao i područja u kojima je policija stalno prisutna, općenito su poznata kao veliki granični prijelazi:

Manje granice ne dozvoljavaju prolaz državljanima trećih zemalja. Konkretni granični prijelazi na koje se ovo odnosi su sljedeći:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *