Pomiješala tri sastojka i olakšala sebi život: Genijalan trik koji će vam puno pomoći (Recept)
Breaking News

Pomiješala tri sastojka i olakšala sebi život: Genijalan trik koji će vam puno pomoći (Recept)

Ovaj trik će vam puno pomoći. Evo šta trebate da uradite: Vjerujemo da vam nije drago kada se sjetite da trebate očistiti rernu. Odmah vam prođe kroz glavu da su mrlje tvrdokorne i da ćete dost vremena izgubiti za čišćenje iste. Ne brinite jer vam donosimo jednostavno rješenje. Potrebna su vam samo tri prirodna sastojka , a to su:

Voda, soda bikarbona i malo sirćeta. Potrebno je da  u keramičku posudu stavite pola šolje sode bikarbone, malo vode i 2-3 kašike sirćeta.  Jednim dijelom te smjese natopite rernu, a drugi ostavite 45 inita na 100 stepeni.  Nakon toga ćete je lako očistiti.

Šporet će biti kao nov, tvrdokorne mrlje će nestati. Također je dobro što su ovi sastojci prirodni i neće doći do isparavanja hemikalija, kao što bi to bio slučaj sa hemijskim sredstvima. Ipak tu pripremate hranu i nije pametno da hrana upija takve mirise.

Soda bikarbon i sirće će vrlo lako da  odstrane  i najtvrdokornie mrlje sa raznih površina, ali i sa odjeće. U našim člancima ste često imali prilike da  pročiatet i saznate za korisne savjete.  Trikove koji su vam dosta olakšali svakodnevnicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *