Deset znakova da se s vašim tijelom dešava nešto opasno, dobro obratite pažnju
Breaking News

Deset znakova da se s vašim tijelom dešava nešto opasno, dobro obratite pažnju

Naše tijelo nas kroz određene znakove upozorava da nešto nije uredu.  Te znakove ne trebamo ignorisati:

Osjećaj gmizanja po stopalima – Ako imate osjećaj sličan gmizanju ili imate potrebu za migoljenjem, to može značiti i sindrom enmirnih nogu.

Zadebljanje kože – Zadebljanje kože na stopalima, pojava svraba, mogu značiti pro0bleem sa hormonima, alergijama. Svakako provjerite kod ljekara o čemu je riječ.

Gubitak njuha, lucidni snovi, promjene rukopisa – Navedeni simptomi, kao i sporost pokreta, manjak sna mogu da budu znakovi Parkinsonove b0lesti.

Ljutnja i agresivno ponašanje – Mogu biti uzrokovani hormonalnim pr0mjenama, pr0blemima sa štitnom žlijezdom ili čak sa depresijom. Nemojte ignorisati znakove već potražite pomoć.

Hipersomnija – Ukoliko previše spavate, može značiti određenu autoimunu b0lest. Ipak, nekada je uzrok i anemija, ali i konzumacija alk0holnih pića.

Promjena boje očiju – Pojava sivog ili bijelog kruga oko zjenice oka može ukazivati na visoki holesterol.

Želja za soli – Da li imate osjećaj da ne možete kontrolisati željuza slanim? Može značiti anemiju, dehidraciju ili hormonalne promjene.

Zaboravnost, umor – Ovi znakovi mogu ukazivati na anemiju, ali isto tako na pr0bleme sa štitnom žlijezdom.

Konstantna žeđ – Može biti urok prehrana, ali često je simptom dijabetesa ili trudnoće.

Oticanje stopala – Javlja se uslijed nakupljanja vode u organizmu. To nipošto  nemojte da ignorišete. Može ukazivati na srčane pr0bleme ili pr0bleme sa bubrezima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *