Rečenice koje sigurno uništavaju i najsretniji brak: Ko izgovori pod brojem 2 gotov je..
Breaking News

Rečenice koje sigurno uništavaju i najsretniji brak: Ko izgovori pod brojem 2 gotov je..

Ne izgovarajte ih. Ove rečenice će uništiti i najsretniji brak: Neke riječi mogu itekako da zabole. Zato dobro pazite šta ćete nekome reći. Ove fraze mogu da naruše vezu, brak:

Fraze koje potcjenjuju osjećanja vašeg partnera – Umjesti da utješite partnera, ne možete činiti da se osjeća još gore. Npr” Šta ćeš, ko ti je kriv” “Jao , kakva glupost”. Tako će se osjećati usamljeno i nezadovoljno.

Ravnodušne fraze – Ne razbacujte se  frazama koje izražavaju ravnodušnost.  Ni vi ne biste voljeli da vaše emocije neko potcjenjuje i da se ponaša ravnodušno.

Upoređujuće fraze – Nikada ne poredite svog partnera sa drugima.  Fokusirajte se na ono dobro. Ukažite na pr0blem, ali bez da nekog uzdižete i ponižavate partnera. Uvijek, nikada konstantno… – Fraze koje sadrže generalizaciju. Tako da uvijek krivite partnera za pr0bleme bilo da je riječ o juče, danas, sutra… Mnogo je efikasnije da se fokusirate na sadašnjost i pokušavate da nađete zajedničko rješenje.

Riječi koje uništavaju samopouzdanje – Ukažite na greške na normalan način, bez da vrijeđate partnera i izgovarate fraze koje će partneru da unište samopouzdanje. Fraze koje prijete raskidom – To je nezrelo ponašanje,, manipulacija.  Može odvesti do posljedica  na koje niste spremni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *