Da li odmrznuto meso smijete ponovo da vratite u zamrzivač? Odgovor zavisi od jedne stvari - morate znati, može biti opasno
Breaking News

Da li odmrznuto meso smijete ponovo da vratite u zamrzivač? Odgovor zavisi od jedne stvari – morate znati, može biti opasno

Danas ćemo pričati o važnoj stvari koja mnoge ljude interesuje, a to je oko vraćanja mesa u zamrzivač, ali i oko toga koliko može stojati. Mljeveno meso ne bi trebali držati u vašem zamrzivaču duže od tri do četiri mjeseca.

Što se tiče zamrznutog mesa, tu je potrebno da kada ga jednog odmrznete da ga više ne vraćate nazad. Idealna situacija jeste da uvijek odmrznete količinu koja je vama potrebno i da se ne morate brinuti.

Kada meso jednom odmrznete, a pratite ga u zamrzivač poslije toga onda to može da ozbiljno utiče na ukupni ukus i kvalitet vašeg proizvoda. Ukoliko ste vi meso odmrzavali na sobnoj temperaturi, onda ga više ne bi trebali vraćati nazad, a posebno ako primijetite neprijatan miris ili drugačiju boju mesa, ne bi ga trebali koristiti i rizikovati.

Kotlete, šnicle i odreske možete da držite u zamrzivaču najduže godinu dana, ali ipak mljeveno meso ili koje je skuhano pa smrznuto, to možete da držite tri do četiri mjeseca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *