Svaki dan je jela jedan kiseli krastavac: Evo šta se desilo njenom tijelu, oduševit ćete se
Breaking News

Svaki dan je jela jedan kiseli krastavac: Evo šta se desilo njenom tijelu, oduševit ćete se

Svaki dan pojedem jedan kiseli krastavac. Evo šta se desilo mom tijelu: Da li volite kisele krastavce? Oni su veoma zdravi. Evo zašto biste trebali jesti kisele krastavce, naravno u umjerenim količinama:

Snažan su antioksidans – Kiseli krastavci sadrže veliku količinu vode, proteine i masnoće.  Bogati su mineralima poput željeza, natrija, kalija i fosfora. Kao i vitamine C i B kompleksa. Zbog vitamina C djeluju kao antioksidans.

Pomažu kod dijabetesa – Kiselost krastavca pomaže u kontroli šećera u krvi.

Sprječavanje čira na želucu – Još jedna prednost kiselih krastavaca jeste to što su dobri za želudac i sprječavaju nastajanje čireva.

Čuvaju jetru – Pomažu proba, ali isto tako štite jetru i pomaže da filtriraju t0ksine iz organizma.

Ovo su bile neke od prednosti kiselih krastavaca. Zbog kiselosti nemojte da pretjerujete sa količinom. Zbog svog zdravlja gledajte da jedete više voća i povrća. Pogotovo namirnice koje imaju vitamina C posebno zbog jačanja imuniteta.

U našim člancima ste imali prilike pročitati razne korisne savjete u vezi prehrane, kao i prirodnih lijekova koje možete da napravite. Također ste imali prilike pročitati mnoge informacije vezane za određene proizvode.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *