U srpskim baštama se nalazi ovo najzdravije povrće svijeta - prepuno ima minerala, vitamin K i izvor kalcija, ev0 o kakvoj biljci se radi
Breaking News

U srpskim baštama se nalazi ovo najzdravije povrće svijeta – prepuno ima minerala, vitamin K i izvor kalcija, ev0 o kakvoj biljci se radi

No, kako sami stručnjaci kažu u zadnjih 10 godina, promijenio se zrak, promijenilo se i tlo, a oni koji kod kuće sade i brinu o voću i povrću jednostavno više nemaju ništa ukusno, jer je sve palo s kvaliteta.

Ima puno povrća, koje gledano ne izgleda primamljivo i ukusno, ali kada se pogleda njegov sastav, zapravo je jedna velika vitaminska bomba.

Danas je riječ o jednoj površinskoj biljci koja je u ovo vrijeme vrlo prisutna, a možemo je imati u svakom vrtu, uspijeva na svim temperaturama, a riječ je o kelju.

Mnogi ga forsiraju kao varivo i kuhaju, no nutricionisti tvrde da je puno zdraviji u sirovom obliku, ima malo gorčine, ali se može zasladiti u obliku shakea s malo domaćeg meda. Ako niste znali, kelj je omiljeno povrće prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića.

Kelj, naime snižava razinu holesterola u krvi, jako pomaže ako imate kardiovaskularnih problema, a posebno je dobar za dijabetičare. Volite li kelj, i u kojem ga obliku najčešće jedete?

Aki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *