Rijetko ko zna da je jedna od najljepših Čolinih balada nastala od jako boIne i istinite priče: "BaciIa se sa 11 sprata kako bi.."
Breaking News

Rijetko ko zna da je jedna od najljepših Čolinih balada nastala od jako boIne i istinite priče: “BaciIa se sa 11 sprata kako bi..”

Moramo da kažemo kako su neke pjesme nastale i napisane po istinitim dešavanjima, a kada bi pročitali kakva su to boIna i teška dešavanja, vjerujemo da bi te pjesme slušali sa potpuno drugom emocijom. Danas prenosimo priču koja je starija, ali je opet mnogi ne znaju. Malo ko je upoznat sa informacijom da je poznata i jako lijepa balada koju je otpjevao Zdravko Čolić pisana po istinitom događaju.

“Ona spava” je pjesma o kojoj pričamo ,a radi se o jednoj djevojci koja je završila trag1čno. Njeno ime je Mila Kostić, djevojka koja je bila namamljena da dođe na 11 sprat Rubinove kule, tu su je željeli siIovati, a ona je samo imala jedno na umu ,ili će živjeti kao časna ili neće nikako.

Da bi se spasila i da bi sačuvala svoju čast, baciIa se sa 11 sprata i naravno doživjela jako teške p0vrede koje su na kraju bile i k0bne, umrIa je, njeno tijelo nije moglo da izdrži. Nakon što znate kratak epilog, poslušajte pjesmu i sve će vam biti jasno.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *