Glavni razlog zašto vam mašina za veš "skače": Stručnjak otkrio 0no što vam nijedan majstor neće reći
Breaking News

Glavni razlog zašto vam mašina za veš “skače”: Stručnjak otkrio 0no što vam nijedan majstor neće reći

Ovo je glavni razlog zašto mašina za veš:” skače”. Stručnjak je objasnio: Normalno je da veš mašina  ne može raditi bez vibracije, ipak ukoliko  baš poskakuje, neki drugi razlozi se mogu kriti iza toga.  Oleg Dranitski, direktor laboratorije za ispitivanje potrošačke elektronike,  kaže da mašina može vibrirati ukoliko ima l0š dizajn.

Može se javljati i u slučaju da transportni vijci, koji pričvršćuju bubanj tokom prevoza,  nisu uklonjeni. Poskakivanje mašine mogu uzrokovati i različite vrste materijala koji se pere. Ili ako je odjeća teška.  Različiti materijali različito upijaju vodu, što može dovesti do neravnoteže.

Postavlja se pitanje, kako smanjiti, spriječiti te vribacije i poskakivanje? Oleg kaže da ukoliko je podloška postavljena krivo, moramo je poravnati.  Treba provjeriti i  transportne vijke na zadnjem zidu, može ih biti od 3-5 i svi se moraju ukloniti.  Možete koristiti  i antivibracione podloge.

Ti jastučići koji se koiriste u te svrhe, štite pod, ali i smanjuju buku. Također, ako se vibracije dešavaju zbog neravnoteže materijala koji se pere, perite stvari koje su približno iste veličine i materijala. Npr. debele peškire ne perite sa tankim jastučnicama i sl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *