Preminuo glumac kojeg je obožavala cijela Jugoslavija,objavljene loše vijesti: glumio je Zeku iz ''Partizanske eskadrile'', tuga
Breaking News

Preminuo glumac kojeg je obožavala cijela Jugoslavija,objavljene loše vijesti: glumio je Zeku iz ”Partizanske eskadrile”, tuga

Poznati makedonski glumac, tačnije jugoslovenski Jordančo Dančo Čevreski, preminuo je u 70. godini svog života, saznajemo iz makedonskih medija. Bitku za život je izgubio nakon duge i teške bolesti.

Cijeli ga region pamti po njegovim nezaboravnim ulogama u filmovima ”Igmanski marš”, ”Ciganka magija”, ”Haj Faj”, ”Tetoviranje”, ”Trst via Skopje”, ”Ovo nije američki film”, a svoju posljednju ulogu odigrao je u filmu Marije Džidževe ”Druga šansa”.

Mnoge je vijest o poznatom glumcu rastužila. On je rođen 1951 godine u Skopju, te je u rodnom Skopju, stekao zvanje profesora i dekana, diplomirajući na Akademiji dramskih umjetnosti. Svoje usavršavanje je takođe izgradio i na univerzitetu u Los Anđelesu.Radoš Bajić nam kaže kako je gubitak Danče Čevreskog, veliki gubitak za lumačku scenu te za cijeli kulturni prostor regiona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *