Hitno uvođenje novih mjera - zabranjuje se alkohol i javna okupljanja
Breaking News

Hitno uvođenje novih mjera – zabranjuje se alkohol i javna okupljanja

Cijela je ova godina mnogim ljudima bila i vrlo je teška, jer se cijeloj ovoj situaciji ne nazire kraj. Pandemijski virus korone zahvatio je sve ljude širom svijeta, uključujući i našu regiju, kako one koji su zaraženi virusom, tako i njihove obitelji, bliske ljude i sve ostale, s obzirom na to da se stalno uvode nove mjere za ograničavanje određene “slobode” koje smo imali do sada. Tek do kraja 2019. nismo mogli ni zamisliti da ćemo doći u situaciju da moramo nositi maske na svim mjestima, kao i da se ne možemo slobodno kretati gdje želimo, a mnogi će mladi morati izlazak iz noćnih provoda za bolja vremena.

Naime, uvode se nove mjere u svim zemljama, a u Hrvatskoj je situacija već postala alarmantna, pa je njihov Nacionalni stožer jutros održao sjednicu s premijerom i predstavnicima ministarstava. Sastanak je trajao cijelo jutro, s obzirom na to da je zabilježen rekordan broj zaraženih, a najviše se plaši kolaps zdravstvenog sustava. Upravo se iz tih razloga donose nove mjere, a pripremljene su i odluke o zabrani okupljanja na javnim mjestima za više od 50 ljudi, a ta okupljanja mogu trajati i do 22 sata, dok vjenčanja mogu trajati do ponoći.

Uz to, uvodi se najnovija mjera, zabrana prodaje alkohola od ponoći do šest ujutro, jer se vjeruje da se mladi najviše okupljaju nakon napuštanja klubova i kafića. Maske su obvezne svugdje, čak i na grobljima, jer traje Dan blagdana Svih svetih, a ove mjere za sada će trajati 14 dana. Sve je to donijeto nakon obaranja novog rekorda, a od jučer do danas zaraženo je 2.421 osoba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *