Mnoge žene prave grešku: Dvije haljine koje su zabranjene na svadbama
Breaking News

Mnoge žene prave grešku: Dvije haljine koje su zabranjene na svadbama

Jeste li znali? Ove haljine su zabranjene na svadbama: Bijela haljina je zabranjena za gošće. Poznato je već odavno da je dress code za svadbu takav da samo mlada može biti u bijeloj haljini. Veoma je nekulturno da i vi kao gošća dođete u takvoj haljini.đ

Ipak su mladenci najbitniji taj dan i sve treba da bude onako kako oni žele. Haljine baš jarko crvene boje se također ne preporučuju, zbog skretanja pažnje. Moguće je da mladoj to neće odgovarati jer ona treba da bude u prvom planu.

Jarko crvena boja će biti “veliki mamac za poglede”. Barem to smatraju. Naravno, trebate se dotjerati, ali opet ne treba ni pretjervati. Nećete sada ni obući haljinu koja je kao vjenčanica, ali eto nije u bijeloj boji.

Uzima se i obzir kakvo je vjenčanje. U nekim slučajevima mladenci određuju posebna dress code da bude u skladu sa temom koju izaberu za vjenčanje.

Nije također ni poželjno da haljina koju obučete bude pro0kativna ( duboki dekolte ili mini haljina).  Svakako da treba znati za kakvu priliku se treba obući.  Vjenčanja traže eleganciju i nenametljivost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *