Oni su jučer nastradali u tragediji, opet kriva država? Amina, Branka, Sarah i Armin izgubili živote - pred njima je bio život, ali su ga ugasili
Breaking News

Oni su jučer nastradali u tragediji, opet kriva država? Amina, Branka, Sarah i Armin izgubili živote – pred njima je bio život, ali su ga ugasili

ora se napomenuti da je ova nesreća uzburkala jake osjećaje u javnosti, koincidirajući s pojavom poplava u D. Jablanici, što je dovelo do pojačane osjetljivosti pojedinaca; ovo je postala točka preokreta. Neki su se pitali hoće li i država odgovarati za te događaje. Što se dogodilo? Kako su došli u ovu situaciju? Jesu li mogli doći do vode i je li ih to dovelo do ludila? Ljudi su željni odgovora na ove upite što je brže moguće!

Bosna i Hercegovina se jutros suočila sa potresnom viješću o nesreći koja je odnijela živote četiri mlade osobe. Nešto iza ponoći vozilo u kojem su se nalazile četiri osobe survalo se u rijeku Bosnu na regionalnom putu Kakanj – Visoko. Kako prenosi Senzacija.ba, jedna osoba je preživjela incident te je uspjela obavijestiti policiju.

Aldina Alić, glasnogovornica MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, kazala je da je Policijska stanica Visoko prije sat vremena obaviještena o teško povrijeđenoj osobi koja se nalazi u Buzić Mahali, a koja je u kritičnom stanju. Povrijeđena osoba je prijavila nadležnima da se kretala u vozilu sa još četiri osobe, te da su upali u rijeku Bosnu u mjestu Dobrinje, pojasnio je Alić.

Policija je brzom dolaskom na navedeno mjesto zatekla tragove vozila koji su išli prema rijeci Bosni. Spasilačka ekipa MUP-a ZDK zajedno sa vatrogascima brzo je stigla na lice mjesta. Vozilo je locirano u 4:15 rano ujutro, a do 7:00 istražna ekipa i tužiteljstvo započeli su postupak izvlačenja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *