Totalni obrt na suđenju: Dječak ubica je rekao nešto što niko nije očekivao, "roditelji su potencirali da ja.." – u sudnici zavladao muk
Breaking News

Totalni obrt na suđenju: Dječak ubica je rekao nešto što niko nije očekivao, “roditelji su potencirali da ja..” – u sudnici zavladao muk

Optuženi za nemile događaje u školi “Vladislav Ribnikar” ostavio je u nevjerici sve prisutne na današnjem suđenju. Kako neslužbeno doznaje Informer, mladić je tijekom svjedočenja navodno odgovornost za masovno ubojstvo koje se dogodilo 3. svibnja pripisao roditeljima. Izvor povezan s dvorskim krugovima sugerirao je da je dječak tvrdio da je njegova majka stalno vršila pritisak na njega da postigne izvrsnost u svim područjima.

Kako navodi izvor Informera, ukazalo se da su česti ispadi i ispoljavanje bijesa zbog neispunjenih očekivanja značajno utjecali na njegov izbor da izvrši tragični čin. Nadalje, izvor je primijetio da je dječak napravio pometnju u sudnici pričajući o svom ocu. On je izričito svu odgovornost pripisao svom ocu, tvrdeći da se zločin ne bi dogodio da on nije imao pristup vatrenom oružju, navodi izvor.

Danas je prvi put iz ustanove u kojoj boravi maloljetni prijestupnik udaljen u suočiti s obiteljima svojih žrtava. Naknadno ročište zakazano je za 17. listopada na Specijalnom sudu u Ustaničkoj ulici u Beogradu. Također, značajno je istaći da je u toku suđenje maloljetniku odgovornom za masovno ubojstvo u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” 3. maja, kao i postupak protiv njegovih roditelja, piše Srbijadanas.

Kako javlja srpski Danas, dječaku su pitanja postavljali sudac, tužitelj, odvjetnici oštećenih i rodbina žrtve. Maloljetnik je svoj iskaz dao iz sudnice, stojeći za govornicom, budući da ne pripada kategoriji posebno osjetljivog svjedoka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *