Uragan KIRK kreće ka Evropi! Ove dvije zemlje će biti prve pogođene - spašavajte živu glavu
Breaking News

Uragan KIRK kreće ka Evropi! Ove dvije zemlje će biti prve pogođene – spašavajte živu glavu

Iako nije izričito navedeno, očekuje se da će se njegovi učinci proširiti na Veliku Britaniju i Francusku. Godine 2017. uragan Ophelia postao je jedan od najrazornijih uragana koji je pogodio Ujedinjeno Kraljevstvo. Unutar samo 24 sata, uragan Kirk formirao se u središnjem Atlantskom oceanu, postigavši ​​olujnu kategoriju 4. Meteorolozi upozoravaju da je Kirk na putu za Europu preko Atlantika, što izaziva zabrinutost da bi se i Velika Britanija i Francuska mogle suočiti s posljedicama ovog uragana.

U četvrtak je uragan Kirk klasificiran kao oluja 4. kategorije, što je natjeralo prognostičare da izdaju upozorenja o uvjetima opasnim po život zbog posljedičnih valova duž istočne obale Sjedinjenih Država, kao i na Bermudama, Velikim Antilima i Bahamima tijekom nadolazećeg vikenda. Budući da je nastao u središnjem Atlantskom oceanu, uragan Kirk ima potencijal za daljnje intenziviranje tijekom sljedećeg dana; Ipak, američki Nacionalni centar za uragane u Miamiju predviđa da će ostati iznad oceana, prenosi Srbijadanas.

Prema prognozi centra, očekuje se da će valovi koje je proizveo uragan Kirk pogoditi regije Bermuda i Velikih Antila u subotu, a zatim doći do istočne obale i Bahama u nedjelju. Uragan Kirk predstavlja 11. oluju u sezoni uragana 2024. i među ograničenim je brojem oluja koje su postigle kategoriju 4.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *