Kad je osjetio da mu je loše, Bora Čorba je odmah napisao testament: Evo kome sve ostavlja, ko je ona?
Breaking News

Kad je osjetio da mu je loše, Bora Čorba je odmah napisao testament: Evo kome sve ostavlja, ko je ona?

Cijeli region jučer je bio zatečen viješću o smrti Bore Đorđevića. Iako je objava svakako tragičan događaj, ne čudi val negativnih komentara koji su se pojavili na društvenim mrežama, odražavajući trend koji je sve češći u našem današnjem društvu. Bora Đorđević preminuo je u slovenskoj bolnici nakon dugotrajne borbe s opstruktivnom bolešću pluća.

Srž njegovog postojanja bila je glazba, a nastavio je nastupati sve do svojih posljednjih trenutaka, da bi na kraju pronašao mir s Dubravkom. Kako prenosi Republika, nakon osjetnog pogoršanja zdravstvenog stanja, roker je pripremio oporuku, odnosno razgovor sa suprugom prije hospitalizacije. Naime, Bora je u Malteneu namjeravao svu svoju imovinu prenijeti na nasljednike s kojima ga veže neraskidiva veza.

Nakon rutinskih pregleda koji su otkrili značajne zdravstvene probleme, donio je odluku o sastavljanju oporuke. Točno je znao koga želi imenovati kao primatelje, a njegova sadašnja supruga i djeca bili su glavni primatelji. Iako su dugo godina uživali u neovisnosti, Bora im je želio ostaviti u naslijeđe sve svoje posjede. Rekao je svojoj ženi: “Znaš što treba učiniti ako se pojave neočekivani događaji, a oni imaju sve od mene.” Međutim, kako kaže izvor “Republike”, on nije davao više detalja.

Ispunjen željnim iščekivanjem izlaska novog albuma, posvetio mu je značajno vrijeme, kanalizirajući svoju posljednju želju kroz svoje tekstove. – Dobijanje počasnog građanina nakon rođenja u Čačku pričinilo mi je neizmjernu radost – istaknuo je. Nastavio je: “Čačak u meni budi duboke emocije.” „Iako sam trenutno na privremenom radu izvan Čačka, kad-tad ćemo se i mi koji smo van Čačka vratiti na obronke Jelice i pustiti svoje korijene u rodnom gradu.

Izrazio je želju da jedna ulica u Čačku ponese njegovo ime. Bora je zatim priznao: “Tipično se takve počasti dodjeljuju posthumno, i da budem iskren, to me se ne tiče jer neću biti ovdje da to cijenim.” Nešto slično bih volio doživjeti u Čačku. Iskreno, na sličan sam slučaj naišao u beogradskom zoološkom vrtu, gdje postoji staza Borina aleja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *