S lijepim vremenom se i zmije bude - evo čega se boje najviše, samo ovo stavite u dvorište i one bježe glavom bez obzira
Breaking News

S lijepim vremenom se i zmije bude – evo čega se boje najviše, samo ovo stavite u dvorište i one bježe glavom bez obzira

Polako se opraštamo od zime, a već sredinom ožujka u naš kalendar dolazi proljeće. Vjerojatno najljepše doba godine, tada se sve budi nakon duge, teške i hladne zime. Flora i fauna definitivno su se počele buditi, možete čuti cvrkut ptica, žubor potoka, a time se i životinjski svijet napokon budi, posebno u samoj prirodi. Međutim, kako se vrijeme promijenilo, sada imamo samo ljeto i zimu, jesen i proljeće su zapravo kalendarski i nestali.

Slijedom toga, životinje koje su vrlo neugodne u bilo kojem obliku, a nimalo ih nije ugodno vidjeti, zmije su. Najvažnije je napomenuti da su 99% bezopasne životinje, ako se ne osjećaju ugroženo. Međutim, budući da su hladni skliski i sluzavi i uglavnom ih ima u travi, vrlo je lako zgaziti ih ako ste negdje u prirodi. Tada se osjećaju ugroženo i sigurno će vas pokušati ugristi, što može biti vrlo opasno.

Međutim, u posljednjih nekoliko godina toliko su se ukorijenili da sve više dolaze u civilizaciju. Dvorišta ispred kuća redovita su pojava, dolaze u potrazi za hranom, a krošnji drveća zasigurno nema puno, tako da mogu upiti sunčevu svjetlost. Kako se riješiti zmija na bezbolan način, i ukloniti ih sa svog dvorišta? Zmije uopće ne vole ježeve, jer su njihovi neprijatelji broj 1.

Ako nemate prave, stavite par igračaka u obliku ježa. Nadalje, zmije ne podnose miris benzina. Izrežite malu bočicu i u nju ulijte ulje ili benzin i lako ćete riješiti sve svoje probleme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *