Strašno! Vladika služio opelo na Irinejevoj sahrani, a danas loše vesti! “Na žalost, tačno je…”
Breaking News

Strašno! Vladika služio opelo na Irinejevoj sahrani, a danas loše vesti! “Na žalost, tačno je…”

Proteklih mjesec dana pravoslavnim vjernicima uslijedio je možda i najgori period koji su doživjeli u posljednjih 10 godina. Prvo je preminuo Patrijarh Amfilohije, zbog kojeg su vođene razne diskusije na području cijeloga Balkana. Nisu se poštovale mjere zaštite, jer su ljudi stojali u kolonama i ljubili njegove ruke i lice, iako je već 2 dana bio mrtav, a pored toga zaražen korona virusom.

Nedugo nakon njega razbolio se od korona virusa i poznati Patrijarh Irinej, kod koga je isto tako dijagnostikovana zaraza korona virusom, a samo nekoliko dana je samo bio u bolnici, da bi u petak nažalost i on preminuo. U Srbiji je bilo nešto drugačije jer nisu dozvoljavali bilo kakve propuste, a on bio pokriven sa debelim slojem od pleksigasa, tako da mu niko nije mogao prići.

Vladika Kruševački David koji je služio opelo Irineju, prethodne noći primljen je u bolnicu, jer je pozitivan na covid 19. Njega su prebacili u bolnicu “Dragiša Mišović”, a doktori kažu da je u jako lošem stanju primljen u bolnicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *