Nedim Sladić najavio veliku promjenu vremena: "Proljeće je 1. u decembru"
Breaking News

Nedim Sladić najavio veliku promjenu vremena: “Proljeće je 1. u decembru”

Poznati bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić nagovijestio je da se za nekoliko dana očekuju značajne promjene vremenskih prilika. Napomenuo je da 1. prosinca dolazi proljeće, a očekuju se temperature do 20 °C. U srijedu prijepodne u Bosni i Hercegovini će biti pretežno oblačno vrijeme, au nastavku dana moguća je pojava snijega ili susnježice.

S druge strane, slaba kiša se očekuje u južnim područjima zemlje. U drugom dijelu dana naoblaka će se smanjiti. Puhat će jak vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U narednom razdoblju očekuje se povećanje naoblake najprije na jugozapadu, što može dovesti do oborina prvenstveno u Hercegovini, a zatim u sjeverozapadnim, zapadnim i jugozapadnim područjima.

U narednom periodu u Bosni i Hercegovini očekuje se naoblačenje, a potom i početak padavina. Predviđeno najviše oborina je Krajina, koja se nalazi u jugozapadnom dijelu zemlje. Očekuje se da će se temperature kretati između 10 i 17°C. Mora se priznati da ova značajna varijacija u temperaturi svakako nije povoljna za proliferaciju raznih virusa za koje vjerujemo da su trenutno na pomolu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *