Bio omiljeni glumac u seriji "Lud, zbunjen, normalan" a sad osuđen zbog bludničenja nad maloljetnikom: Platio da ne ide u zatvor
Breaking News

Bio omiljeni glumac u seriji “Lud, zbunjen, normalan” a sad osuđen zbog bludničenja nad maloljetnikom: Platio da ne ide u zatvor

Glumac Moamer Kasumović osuđen je na godinu dana zatvora zbog kaznenog djela spolnog odnošaja s maloljetnom osobom, potvrđeno je za Klix.ba iz Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo. Ovom presudom, koju je donio Općinski sud u Sarajevu, on je osuđen za kazneno djelo blud na kaznu zatvora u trajanju od godinu dana.

Ta je informacija prvobitno objavljena u izvješću, u kojem se ističe da se nakon izvedbe predstave “Tiho, tiše” beogradskog Narodnog pozorišta 16. rujna tijekom 6. Sarajevo Festa u Narodnom pozorištu u Sarajevu poveo razgovor o temi nasilja među vršnjacima u igrati.Usred te rasprave iz publike je ustao mladić koji je sve iznenadio svojim izjavama. Otkrio je, među ostalim detaljima, da je u dobi od 14 godina bio žrtva pedofilije, a počinitelj je bio poznati glumac.

Na upit prisutnih o njegovom identitetu, mladić je odgovorio: “Moamer Kasumović (43). Događaj se zbio 2021. godine, rezultirao je prijavom i kasnijim sudskim procesom koji je okončan presudom kojom je Kasumović osuđen na godinu dana zatvora.S obzirom na to da zakon dozvoljava pojedincima da “kupe” godinu dana zatvora (cca 100 KM po danu), pretpostavlja se da je bh. glumac iskoristio ovu mogućnost, što je i razlog njegovog odsustva iz zatvora. Općinski i Kantonalni sud su se u svom izvješću suzdržali od komentara o ovom konkretnom slučaju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *