Pregledani Satelitski snimci od dana kada je Danka nestala: Vidi se gdje su bili osumnjičeni, ovo je krađa..
Breaking News

Pregledani Satelitski snimci od dana kada je Danka nestala: Vidi se gdje su bili osumnjičeni, ovo je krađa..

„Kretanje osumnjičenih je zabeleženo na snimku“, kaže Miodrag Canović, viši javni tužilac u Zaječaru. “Analizom GPS podataka utvrđena je lokacija vozila osumnjičenih Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića na svim mjestima gdje su oni praćeni. Nadalje, njihov put do Banjskog polja snimljen je nadzornim kamerama.

On je za Srbijanski portal precizirao da su pregledom snimaka nadzornih kamera obuhvaćeni snimci s tri kamere: dvije na privatnim kućama u Banjskom polju i jedna sa zgrade u kojoj Danka Ilić živi s obitelji.Prema Canovićevim riječima, obavljen je pregled snimaka iz privatnih stanova kako bi se utvrdio točan tajming jer kamere nisu bile u potpunosti sinkronizirane. Video dokazi pokazuju kretanje i putanju osumnjičenika. Nema sumnje da su bili na mjestu zločina.

Tužiteljica je istakla da se na snimcima koje su zabilježile kamere ispred Ilićevog stana vidi trenutak kada Dankina majka izlazi iz stana zajedno s djecom. Canovic napominje da su svi istovremeno ušli u automobil i krenuli prema Banjskom polju. Kamere ne otkrivaju ništa neobično, a taj dan nitko nije pratio njihove aktivnosti.Važno je naglasiti da su roditelji Danke Ilić, kada su lokalnu policiju obavijestili o njezinom nestanku, primijetili da je ona tiho izašla iz dvorišta imanja koje se nalazi u Banjskom polju, mjesta u koje ju majka inače nije dovela, posebno zato što kuća nije bila nastanjena, a dvorište je bilo prepuno krhotina.

Pretraga obavljena u susjednim dvorištima nije dala traga Danki. Kako je o incidentu ispričao bivši ministar policije Bratislav Gašić, Danac je ušao u obližnju ulicu.U tom razdoblju dvojica djelatnika Vodovoda, Dejan Dragijević i Srđan Janković, upravljali su službenim vozilom u koje su se, prema službenim informacijama, sudarili. Navodno su je nakon što su shvatili da je djevojka bez svijesti stavili u prtljažnik pored svog alata i nastavili se voziti prema odlagalištu.

Prema riječima bivšeg ministra policije, djevojka je navodno u jednom trenutku došla svijesti, nakon čega je ubijena, a njezino tijelo bačeno na smetlište. Nekoliko dana kasnije policija je izvijestila da je Dejan Dragijević zajedno s bratom Daliborom premjestio tijelo na mjesto koje nije otkrio policiji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *