Evropa se sprema na “najnasilniji početak zime koji ste dosad doživjeli”
Breaking News

Evropa se sprema na “najnasilniji početak zime koji ste dosad doživjeli”

Prema BHMeteu, temperature su pale, ali ne u onoj mjeri u kojoj se predviđa od petka do vikenda. Od petka je u mnogim regijama diljem zemlje bilo ispodprosječno hladno, s najvišim dnevnim temperaturama oko ili malo iznad 10 Celzijevih stupnjeva. Osim toga, kako tjedan odmiče, vjerojatnost oborina raste, signalizirajući potencijal za prvi snijeg u visokim planinama do kraja ovog tjedna.

U različitim dijelovima Europe ljeto je završilo, a njemački meteorolozi prognoziraju pad temperature za 20 stupnjeva. Ronald Porschke, meteorolog, upozorio je u izjavi za portal Wetter.net da bi do značajnih poplava moglo doći u jugoistočnoj Njemačkoj, uz Austriju i Češku.Dominik Jung, njemački meteorolog, upozorio je da bi početak zime sredinom rujna mogao biti najteža koju je to područje ikada doživjelo. Do vikenda bi u Alpama moglo pasti dva do tri metra svježeg snijega. Nadalje, određeni dijelovi Europe suočeni su sa značajnim rizikom od poplava.

 


U područjima Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne sutra prije podne očekuje se povećanje oblačnosti, dok se u većini područja Bosne očekuje mala do umjerena oblačnost. U riječnim dolinama i kotlinama moguća je magla. Poslijepodne će kiša, pljuskovi i grmljavina zahvatiti Hercegovinu, Krajinu i jugozapad Bosne, a do petka navečer padavine će se proširiti na cijelu zemlju. Puhat će umjeren južni vjetar, uz mogućnost za jake udare u zapadnim, jugozapadnim i centralnim područjima Bosne. Jutarnje temperature uglavnom će se kretati od 9 do 14°C, au južnim krajevima do 17°C. Najviše dnevne temperature prognoziraju se od 24 do 30°C.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *