Uradite to krajem ljeta: 1 supena kašika i procvjetaće i najslabija orhideja koja nikada nije cvjetala!
Breaking News

Uradite to krajem ljeta: 1 supena kašika i procvjetaće i najslabija orhideja koja nikada nije cvjetala!

Postupak: Započnite temeljitim čišćenjem ljuski jaja kako biste uklonili sve ostatke jaja. Zatim ostavite školjke da se osuše na suncu ili ih stavite u pećnicu kako biste poboljšali proces sušenja. Nakon toga, treba ih samljeti u fini prah.

Posljedično, ljuske povećavaju sposobnost tla da apsorbira hranjive tvari, omogućujući orhidejama da ih učinkovitije iskoriste. Visoki sadržaj kalcija u ljuskama igra ključnu ulogu za biljke. Da biste pripremili školjke, prelijte ih litrom kipuće vode i ostavite da se ohlade. Ostavljanje smjese da se natapa preko noći pospješit će povećano oslobađanje kalcija. Preporučljivo je filtrirati otopinu kroz grubo sito kako bi se uklonile male čestice i pjena.

Gnojivo se može koristiti na nekoliko različitih metoda. Jedan pristup uključuje prskanje na listove biljke, dok se drugi sastoji od nanošenja izravno na korijenje. Kako biste održali zdravlje lišća, možete ih prskati jednom tjedno ili ih lagano obrisati vatom. Za prihranjivanje korijena dodajte pet žlica gnojiva svakih 20 dana.Kako biljka banane sazrijeva, počinje proizvoditi novo korijenje, stabljike i pupoljke. Gnojidba je neophodna za poticanje snažnog rasta i razvoja. Dodatne informacije potražite u videu s poveznicom na kraju članka. Dodatno će nam biti potrebne kore od dvije banane, dvije ljuske jajeta i jedna litra kipuće vode.

Postupak: Započnite ispiranjem banana, zatim ih ogulite i osušite. Nakon što odbacite žilave dijelove kore, preostale komade narežite na manje komade. Da biste napravili ovo gnojivo, sakupite osnovne sirovine i pomiješajte ih s nasjeckanom korom u posudi. Osjetljivi predmeti su ljuske jaja. Za ovu smjesu operite ljuske od dva jaja i dodajte ih u tavu zajedno s korom od banane.

Započnite ulijevanjem kipuće vode u lonac i postavljanjem na štednjak, dopuštajući da proključa 10 minuta. Nakon isteka vremena maknite lonac s vatre i ostavite da se prirodno ohladi. Procijedite gnojivo koristeći finu mrežicu kako biste uklonili sve nečistoće. Za proizvodnju jedne litre gnojiva, počnite s oko 600 ml, a zatim ga pomiješajte sa svježom vodom za razrjeđivanje. Ovaj jedinstveni oblik organske hrane može se izravno primijeniti na korijenje orhideja, osiguravajući im esencijalne hranjive tvari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *