Jeleni je dijagnostikovan rak debelog crijeva, a sve je počelo od ovog simptoma: “Hranila sam se zdravo i trenirala, a onda je počela moja borba za život”
Breaking News

Jeleni je dijagnostikovan rak debelog crijeva, a sve je počelo od ovog simptoma: “Hranila sam se zdravo i trenirala, a onda je počela moja borba za život”

Jelena Tomkins, koja živi u Coloradu, otkrila je da boluje od raka debelog crijeva nakon što je primijetila da njezina nadutost ispušta znatno gori miris od uobičajenog. Kako prenosi “Daily Mail”, sa samo 34 godine 2016. počela je primjećivati ​​promjene na svom tijelu. Majka jednog djeteta iste je godine završila polumaraton, održavala nutritivnu prehranu, uzimala sve potrebne vitamine, a pojačani miris plinova pripisivala je promjenama u prehrani.

U nastojanju da uravnoteži svoje crijevne bakterije, počela je uzimati probiotike, no zadah se nije poboljšao. Ubrzo nakon toga primijetila je krv u stolici. Kolonoskopija je dovela do zabrinjavajuće dijagnoze. Iako je mislila da su njezini simptomi povezani s probioticima, njezin je liječnik tijekom godišnjeg pregleda nekoliko mjeseci kasnije razjasnio da je krvarenje bilo samo zbog promjena u njezinoj prehrani.

Nakon što je Jelena prestala uzimati probiotike, liječnici su tri mjeseca kasnije napravili alergotestove kako bi procijenili utječe li intolerancija na hranu na njezino probavno zdravlje. Naposljetku je obavljena kolonoskopija koja je otkrila treći stadij raka rektuma koji se proširio na njezine limfne čvorove.
“Bila sam na vrhuncu zdravlja, jela sam hranjivu hranu i nisam ni slutila da će me rak pogoditi u tako mladoj dobi”, primijetila je Jelena za Daily Mail, ističući porast epidemije među mlađim osobama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *