Očistite vašu peglu bez muke i oštećenja: Neće se više lijepiti i uništavati vašu odjeću
Breaking News

Očistite vašu peglu bez muke i oštećenja: Neće se više lijepiti i uništavati vašu odjeću

Kako biste osigurali pravilno održavanje glačala, ključno je odrediti prioritete njegova čišćenja. Evo jednostavne i učinkovite metode za postizanje ovog zadatka. Preporučljivo je čistiti glačalo jednom godišnje ili dvaput godišnje, pri čemu također treba uzeti u obzir smjernice proizvođača.

Ako slučajno primijetite da vaše glačalo ne klizi bez napora ili ako otkrijete bilo kakve mineralne naslage na njegovoj ploči za glačanje, tada je preporučljivo provesti temeljito čišćenje.Kombinacija topline i sintetičkih materijala može dovesti do njihova prianjanja, što rezultira stvaranjem tvrdokornih ostataka koji se mogu zagorjeti na površini glačala.

Kako biste učinkovito očistili glačalo, prikupite potrebne materijale: čačkalicu, staru četkicu za zube, destilirani bijeli ocat, destiliranu vodu te upijajuću krpu ili ručnik. Započnite stavljanjem glačala, koje bi trebalo biti ugašeno, na ručnik. Zatim pomiješajte jednake dijelove destiliranog bijelog octa i destilirane vode, otprilike pola šalice svakog, i pažljivo ulijte smjesu u glačalo.

Provjerite svaki otvor za paru čačkalicom ili četkicom za zube namočenom u ocat. Nastavite s aktiviranjem glačala i namjestite ga na najvišu postavku pare, upuštajući se u razgovor u trajanju od pet minuta. Nakon toga više puta pritisnite gumb za paru, održavajući pritisak ukupno 30 sekundi. Ponovite ovaj niz pet puta prije nego što pustite glačalo da se ohladi i isprazni preostalu vodu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *