Da li imate sitne bubuljice po leđima? 0bratite pažnju dok nije kasno - Evo šta to znači, 0dmah izbacite 0ve namirnice
Breaking News

Da li imate sitne bubuljice po leđima? 0bratite pažnju dok nije kasno – Evo šta to znači, 0dmah izbacite 0ve namirnice

Nije široko poznat, ali prisutnost sitnih grimiznih tragova na koži može ukazivati ​​na potencijalnu intoleranciju na gluten. Svrbež i suhoća kože, kao i stanja poput ekcema i psorijaze, često se javljaju kao rezultat reakcije imunološkog sustava na gluten. Umor i probavni problemi također su tipični pokazatelji intolerancije na gluten.

Nije uvijek rješenje ukloniti gluten iz vaše prehrane jer to potencijalno može dovesti do dodatnih komplikacija. Dok prehrana bez glutena ima potencijal poboljšati vaš probavni sustav, važno je napomenuti da ovaj ishod nije zajamčen. Štoviše, potpuno izbacivanje glutena iz vaše prehrane također će smanjiti vaš unos vlakana, što može imati negativan učinak na vaš metabolizam.

Hrana bez glutena obično ima više razine šećera, soli, zasićenih masti i kalorija. Međutim, ako niste osjetljivi na gluten, možda bi bilo korisnije umjereno smanjiti unos glutena umjesto da ga potpuno izbacite iz prehrane. Potpuna eliminacija može dovesti do negativnih učinaka kao što su manjak energije i umor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *