Talas bankrota prijeti Njemačkoj: U stečaju rekordan broj kompanija, na udaru zdravstvo i građevina
Breaking News

Talas bankrota prijeti Njemačkoj: U stečaju rekordan broj kompanija, na udaru zdravstvo i građevina

Građevinska industrija u Njemačkoj trenutno se suočava sa značajnim rizicima, što je vidljivo iz sve većeg broja velikih bankrota u sektorima kao što su upravljanje bolnicama, modna maloprodaja i inženjering. Broj tvrtki koje se suočavaju s bankrotom nastavlja rasti, dosegnuvši najvišu točku od 2020.

Tvrtka za kreditno osiguranje pod nazivom Allianz Trade provela je nedavnu studiju koja otkriva porast značajnih bankrota u njemačkom gospodarstvu tijekom prva tri kvartala ove godine. Građevinska industrija identificirana je kao posebno ranjiva, dok su modni maloprodajni sektor, bolnice, i strojarstvo također su doživjeli zapažene stečajeve.

Vrijedno je spomenuti da Alliance svaku tvrtku s godišnjim prihodom od 50 milijuna eura ili više definira kao značajan stečaj, što ovaj događaj čini zaista šokantnim za industriju. Nadalje, izvješće otkriva da nevjerojatne dvije trećine bolnica u Njemačkoj trenutno klasificira svoju financijsku situaciju kao lošu ili izrazito lošu, pri čemu se taj postotak još više povećava za bolnice srednje veličine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *