Krovovi na skoro svim kućama polupani, domaćinstva pod vodom, postradale životinje! Jako nevrijeme urnisalo cijelo mjesto - ljudima ostalo samo za glavu da se uhvate
Breaking News

Krovovi na skoro svim kućama polupani, domaćinstva pod vodom, postradale životinje! Jako nevrijeme urnisalo cijelo mjesto – ljudima ostalo samo za glavu da se uhvate

Općina Osečina doživjela je nezapamćen i katastrofalan događaj, a dugogodišnji stanovnici svjedoče o potpunoj devastaciji koju je izazvalo nevrijeme. U poslijepodnevnim satima zahvatilo je jako nevrijeme koje je uzrokovalo značajnu štetu i dovelo do proglašenja izvanrednog stanja na tom području.

Posljedice nevremena ostavile su našu općinu u stanju potpune devastacije, a i najiskusniji stanovnici priznaju da nikada prije nisu doživjeli ovako katastrofalan događaj.

Prema riječima Nataše Milisavljević, vijećnice u Skupštini općine Osečina i mještanke sela Osečina, nakon obilnih padavina većina kuća na tom području ostavila je potpuno uništene krovove. Pomoćni objekti leže u ruševinama, a značajan broj domaćinstava ostala je bez peradi. Razmjeri devastacije vidljivi su u bezbrojnim poplavljenim kućama, vodom ispunjenim podrumima i potpuno uništenim automobilima. Situacija je bez sumnje katastrofalna, a lokalna zajednica pretrpjela je značajne gubitke.

Danas je grad Mion iskusio udar snažne oluje koja je izazvala bujicu tuče i padalina. Ova destruktivna vremenska pojava uništila je poljoprivredna polja, vozila i stambene objekte, prouzročivši velika razaranja. Obilne padavine u kratkom roku dovele su do velikih poplava, a putevi su potopljeni pod vodom, saopšteno je iz opštine Mionica.


U Rakarima, Berkovcu, Struganiku, Paštriču i okolnim krajevima oglasila se opština Mionica povodom neobične pojave. Automobili su bili obavijeni nečim što se može opisati samo kao “ledene kugle”, dok su kuće, voćnjaci i vrtovi pretrpjeli štetu od pada predmeta u trajanju dužem od 15 minuta. Dodatno, tuča je uzrokovala odron brojnih grana.

Danas je neočekivano nevrijeme zahvatilo razne dijelove Srbije. Za detaljne informacije o pogođenim područjima, pogledajte dostavljeno izvješće. Vrijedno je napomenuti da je ova oluja bila iznenađenje, s obzirom na nedavne visoke temperature u većem dijelu zemlje.

Osobe koje žive na navedenoj lokaciji izrazile su svoje sjećanje na događaje koji su uvelike različiti od trenutne situacije, ističući osjećaj poremećaja i primjetan pomak u percepciji vremena. Prenijeli su osjećaj da je sve izmaklo kontroli. Što mislite o ovom pitanju?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *