Ovo su 3 namirnice zbog kojih bubrezi stradaju, a da i ne znate: Izazivaju visok pritisak i šećer, a evo koja hrana može da pomogne
Breaking News

Ovo su 3 namirnice zbog kojih bubrezi stradaju, a da i ne znate: Izazivaju visok pritisak i šećer, a evo koja hrana može da pomogne

Kako bi bubrezi mogli učinkovito regulirati ravnotežu tekućina, minerala i soli u tijelu, ključno je svakodnevno konzumiranje određenih namirnica koje igraju ključnu ulogu u održavanju pravilnog rada bubrega.

Prema stručnjacima, na bubrege najnegativnije utječu kiseli sokovi, osobito oni koji sadrže visoku razinu umjetnog fosfora, pa se takvih napitaka savjetuje izbjegavati.

Preporučljivo je izbjegavati visoko prerađenu ili brzu hranu, uključujući proizvode poput kobasica ili unaprijed zapakiranih smrznutih obroka koji zahtijevaju minimalnu pripremu. To se također odnosi na popularne izbore brze hrane poput pomfrita i hamburgera, koje je općenito najbolje izbjegavati ne samo zbog zdravlja vaših bubrega već i iz drugih razloga.

Tamnozeleno lisnato povrće vrlo je korisno za održavanje zdravlja bubrega, dok se u prehranu također preporučuje uključivanje ribe bogate omega tri masnim kiselinama. Osim toga, snažna svojstva češnjaka čine ga izvrsnim izborom za liječenje visokog krvnog tlaka i promicanje optimalne funkcije bubrega. Koje je vaše mišljenjep ovodom ove pokrenute teme?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *