Dama kakva se ne viđa na ulicama Beograda: Ovo je žena Dragana Stojkovića Bosanca, zbog jednog detalja komentari pljušte (Foto)
Breaking News

Dama kakva se ne viđa na ulicama Beograda: Ovo je žena Dragana Stojkovića Bosanca, zbog jednog detalja komentari pljušte (Foto)

Kao član žirija muzičkog takmičenja Zvezda Granda, Dragan Stojković, bosanskohercegovački harmonikaš, kompozitor i producent, stekao je široku afirmaciju i popularnost. S vremena na vrijeme, on daje letimičan uvid u svoj lični domen, ali uglavnom drži vrata svog privatnog svijeta zatvorena za javnost. Porijeklom iz Sarajeva, odrastao je u Konjicu, a od 1970-ih živi u Beogradu.

Sa suprugom Dunjom je u doživotnom partnerstvu više od četiri decenije. Nakon braka 1977. godine, njihova porodica se proširila rođenjem sina Aleksandra. Osam godina kasnije, radosno su dočekali kćerkicu, koja sada plijeni publiku kao  pjevačica pod umjetničkim imenom Džidža. Na Bežanijskoj kosi bračni par Dragan i Dunja Stojković uživaju u vikendima obilazeći lokalnu pijacu.

“Od početka sam bio potpuno siguran da je Dunja savršen partner za mene.” Ona brine o meni i ide iznad i dalje u pripremanju mojih omiljenih jela. Njen repertoar kulinarskih užitaka uključuje besprijekorno napravljene punjene paprike, uz niz ukusnih poslastica kao što su hurme i kadaif. Moj kadaif od Dunje, bez premca ni sa jednim drugim koji sam probao, ne može se porediti.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *