Test poznatog psihologa iz 1948.: Odaberite boju sa slike i vidite u kakvom ste stanju duha (Foto)
Breaking News

Test poznatog psihologa iz 1948.: Odaberite boju sa slike i vidite u kakvom ste stanju duha (Foto)

Godine 1948. poznati psiholog Max Lischer razvio je test koji procjenjuje mentalno stanje. Ovaj revolucionarni rad imao je dubok utjecaj na područje psihijatrije, a sam test je izuzetno jednostavan za primjenu.

Crno

Za one koji su odabrali crnu boju, oni su intimno upoznati sa osjećajem usamljenosti, ali posjeduju sposobnost navigacije kroz njega. Oni imaju tendenciju da sakriju svoje ranjivosti dok gaje skrivenu želju za većim priznanjem od strane drugih. Oni se samostalno suočavaju sa svim izazovima, zadržavajući postojanu individualnost koja ostaje nepropusna za vanjske utjecaje.

Siva

Vaša preferencija je da se uklopite, a ne da privučete pažnju, ali unutar vas postoji duboko i živopisno unutrašnje carstvo. Iskrenost i poniznost su svojstvene osobine vašeg karaktera. Često se borite sa sumnjom u sebe. Međutim, preporučljivo je oduprijeti se takvim neizvjesnostima i umjesto toga unijeti dašak živahnosti u svoj život.

Crveni

Vaša sposobnost da volite je intenzivna, ali i vaša sposobnost da mrzite. Nenamjerno, skloni ste nenamjerno vrijeđati druge, često bez shvaćanja utjecaja ili razmišljanja o posljedicama. Međutim, uživate u tome da donosite radost i uzdizanje onima oko sebe.

Žuta

Vaš pogled na svijet je inherentno optimističan. Imate sposobnost povezivanja s pojedincima i upuštanja u komunikaciju bez napora. Vaš širok spektar interesovanja vodi vas da se bavite brojnim hobijima. Imate sposobnost pronaći radost u najjednostavnijim stvarima i cijeniti suštinu onoga što život čini zaista izuzetnim.

Smeđa

Vaš fokus je prvenstveno na činjenicama i dokazima, a ne na apstraktnim konceptima i težnjama. Vaš pristup procjeni mogućnosti je dosljedno zasnovan na realizmu i objektivnosti. Međutim, može vam koristiti da se s vremena na vrijeme opustite i opustite.

Plava

Održavanje psihološke ravnoteže je za vas od najveće važnosti, bez obzira na okolnosti. Vaše visoko samopouzdanje tjera vas da stalno tražite harmoniju. Međutim, vaša urođena sklonost sanjarenju i romantici čini vas podložnim dosadi ovozemaljskog postojanja.

Zeleno

Prihvatite i cijenite svaki aspekt svog života i svijeta oko sebe. Vaša odlučnost i jasnoća svrhe vas svakodnevno vode ka vašim ciljevima. Međutim, kritika ima tendenciju da ima negativan učinak na vas, uzrokujući da izgubite samopouzdanje kada se suočite s bilo čim drugim osim pozitivnim povratnim informacijama.

Ljubičasta

Kao pojedinac, doživljavate niz emocija koje se brzo kreću od intenzivnog angažmana do potpune ravnodušnosti, iz jedne krajnosti u drugu. Međutim, duboko u svom biću, žudite za osjećajem ravnoteže i jedinstva. Kreativne pojedince često privlači ova zapanjujuća nijansa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *