Ako vas neko ponizi i uvrijedi samo mu recite 3 riječi: Momentalno ćete ga “ugasiti”
Breaking News

Ako vas neko ponizi i uvrijedi samo mu recite 3 riječi: Momentalno ćete ga “ugasiti”

Kada se suočite sa šalom prijatelja ili “šaljivom” uvredom upućenom vama, može biti izazovno odrediti odgovarajući odgovor. Ako odlučite da zanemarite komentar i ne pokažete znakove uvrede, to bi potencijalno moglo dovesti do ponavljanja sličnih prekršaja.

Osoba s najviše znanja o tome kako se ponašati u takvim okolnostima je Sarah Jane Ho, stručnjakinja za obrasce školovana na Harvardu. Kao tvorac Instituta Sarita, škole posvećene podučavanju društvenih konvencija, ona također zauzima centralno mjesto u popularnoj Netflix seriji Pazi na svoje ponašanje, gdje vodi mlade pojedince u sticanju odgovarajućeg ponašanja i snalaženju u različitim društvenim scenarijima.

U slučaju da naiđete na nepristojan komentar, ljubazan odgovor i pitanje mogu poslužiti kao efikasna protumjera. Kada se suoči sa uvredljivim rečima prijatelja, njen tipičan odgovor je da podigne pogled i pita: “Jesi li dobro?” Korištenje te tri riječi može ukazati na to da, iako možda niste shvatili uvredu kao lični napad, ona je ipak ostavila negativan utisak na vas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *