Jugoslavija je ludila za njom, njena ljepota je bila božanstvena! Znate li ko je na fotografiji? Iznenadit ćete se (Foto)
Breaking News

Jugoslavija je ludila za njom, njena ljepota je bila božanstvena! Znate li ko je na fotografiji? Iznenadit ćete se (Foto)

Svojom očaravajućom privlačnošću i neospornom snagom na sceni, bez napora osvajala je sve oko sebe, učvršćujući svoju poziciju jedne od najomiljenijih glumica. Svojim neodoljivim šarmom plijenila je naklonost bezbrojnih obožavatelja, a njen talenat krasio je ekrane brojnih domaćih filmova.

Nakon preseljenja u Sjedinjene Američke Države ostvarila je brojne značajne uloge u poznatim međunarodnim produkcijama, s posebnim naglaskom na zapažene uloge u renomiranim serijama “Lost” i “Babylon 5”. Rođena je 7.septembra 1955. u Zagrebu i ubrzo je pokazala svoje izuzetne sposobnosti u nizu filmskih poduhvata.

Među njenim zapaženim izvedbama bio je i hvaljeni film Otac na službenom putu, koji je osvojio prestižnu Zlatnu palmu na renomiranom filmskom festivalu u Cannesu. Tokom 1980-ih, kratko je boravila kao članica rok grupe La Cinema, pokazujući svoj talent kao izvođač. Krajem 1991. godine, ona i njen suprug Goranan Gajić donose životnu odluku da se oproste od domovine i krenu put Sjedinjenih Američkih Država.

Nakon jedanaestogodišnjeg odsustva, vratila se u Hrvatsku 2002. godine i preuzela glavnu ulogu u pozorišnoj predstavi Radeta Šerbedžije. Bez sumnje, Mira Forlan, vrlo cijenjena glumica porijeklom sa ovih prostora, svima je bila na umu tih godina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *