Jednostavan trik za bujnu i sjajnu kosu: Pomaže svim tipovima kose, žene oduševljene
Breaking News

Jednostavan trik za bujnu i sjajnu kosu: Pomaže svim tipovima kose, žene oduševljene

Tri jednostavno koraka za sjajnu i bujnu kosu: Svi mi želimo da  imamo lijepu i zdravu kosu. Žene nekako imaju više pr0blema sa tim jer kosu više izlažu farbanju, te raznim hemikalijama.

Uzmite šampon bez sulfata, beš hemikaliaj kako biste oprali kosu “dubinski” i oslobodili je silikona i ostalih materija. Masirajte tjeme duže i  pazite da voda nije  puno vruća. Neka bude hladnija.

Za sjaj kose će vam poslužiti ovaj prirodni preparat. Možete uzeti jedan avokado, limunov sok,  žumance i malo ricinusovog ulja. To pomiješajte u blenderu. Tako ćete dobiti masku koja će nahraniti vašu kosu od korijena do vrhova.

Ostavite da odstoji pola sata i onda kosu operite uobičajeno. Za mekoću kosu iskoristite kokosovo ulje. To je jedno od najzdravijih ulja. Ima antibakterijsko, antigljivično, anikancer0geno dejstvo i trebali biste ga više koristiti u ishrani.

Pored toga, odlično je u kozmetičke svrhe, za njegu kože, kose i zuba.Uzmite malo kokosovog ulja i nanesite na krajeve kose. Kako se kosa ne bi mastila nemojte stavljati na tjeme.

Pored ove njege, potrebno je i da obratite pažnju na svoju ishranu. Da unosite dovoljno vitamina( posebno B kompleksa) i minerala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *