Niko ga se skoro i ne sjeća, pa da li je um'ro čovjek? Evo na šta liči i šta je od njega ostalo – nećete vjerovati šta radi danas Vajta

Niko ga se skoro i ne sjeća, pa da li je um’ro čovjek? Evo na šta liči i šta je od njega ostalo – nećete vjerovati šta radi danas Vajta

Kako znamo prije 30 i kusur godina bili su neki drugi pjevači koji su na javnoj sceni pravili kako se to u širokim narodnim masama kaže “dar mar” oni su bili popularni i traženi, a danas niko ne zna ni da su postojali, ljudi su ih zaboravili a mlađe generacije se ne zanimaju za taj period. Jedan od takvih pjevača je zasigurno i on, a kako vidite po smaoj fotografiji danas pišemo o Seidu Memiću Vajti.

On je za svoje karijere istina je izdao samo jedan album, ali vrijedan, to je bilo u vrijeme kada se muzika cijenila. Kako smo informisani on je rođen u Tranvniku, ali sa svojih 17 godina se seli u Sarajevo kod tetke, ljubav za muzokom ga pokretala i uspio je da se ostvari na tom polju:

Iznad teksta možete da vidite kako je poznati Vajta zapravo ostao svoj, i sada ima svoj poseban stajling koij je imao oduvijek. On je bio poseban, a sada ćemo u znak njegove karijere da ostavimo jednu pjesmu kako bi ga se svi prisjetili:

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *