Zlatica mi uništava krompir, pa sam uzela samo jedan sastojak: Tako sam se zauvijek riješila probIema - 0va se buba više nikad nije pojavila u mojoj bašti (Foto)

Zlatica mi uništava krompir, pa sam uzela samo jedan sastojak: Tako sam se zauvijek riješila probIema – 0va se buba više nikad nije pojavila u mojoj bašti (Foto)

Kada je u pitanju ova štetočina, svi oni se bave poljoprivredom i koji gaje krompir i ostale domaće životne namirnice znaju kako zlacita umije da uništi plodove ,list i sve što se uništiti kod jedne biljke moze. Ona u toku jedne sezone moze imati dvije generacije, a ako su joj uvjeti povoljni moze imati i tri generacije. One se jako brzo mnoze. vjerovali ili ne, jedna zena polaze do oko 2000 jaja.

Vjerujemo d znate da krompir ne treba gajiti na jednoj te istom mjestu više od 3 do 4 godine, a kako da se riješite zlatice? Objanit ćemo vam u nastavku teksta: One ne podnose miris trulog luka, tako da to mozete poredtati između redova, ili uzeti već čase u koje ćete staviti ljusku krompira i poredati izmeu redova. Času napunite do 1/3, i svakih nekoliko dana ipraznize bube koje su pale u času  istavite nove čase i novi krompir. Njih privlači miris krompira sve ce se skupljati na to.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *