Zbog posljednje izjave Angele Merkel, svi strepe - bila je jasna, ovo se neće Balkancima svidjeti

Zbog posljednje izjave Angele Merkel, svi strepe – bila je jasna, ovo se neće Balkancima svidjeti

Angela Merkel zasigurno je političarka koja je obilježila cijelu svjetsku scenu u posljednjih 15 godina. Njemački kancelar koji je bodrio i oblačio europsku i svjetsku političku scenu i koji se pitao o gotovo svim političkim pitanjima širom svijeta. No, bez obzira na to koliko je dobro radila svoj posao, nečemu je došao kraj, pa se s mjesta kancelarke povukla početkom godine.

Ono na što se još usredotočila je situacija sa covidom 19, a vrlo je dobro poznato da je Njemačka u top 3 ugrožene zemlje u Europi, pa je uvela oštre mjere u ovoj zemlji prije nove godine. Vjerujemo da se svi sjećate da su kafići i škole u ovoj zemlji bili zatvoreni, a bile su otvorene samo benzinske crpke i ljekarne, kao i restorani s hranom koji su imali brzu dostavu za obično stanovništvo.

Tako je nedavno imala video sastanak s članovima skupine G-7 i smislila je jednu sjajnu ideju, a to je da svi članovi, kao i neke druge razvijene zemlje, moraju donirati neka sredstva za cijepljenje nekih zemalja koje su ne mogu naručiti cjepivo, jer se samo sa što više cijepljenih ljudi može postići kolektivni imunitet i tako pobijediti virus korona koji postaje sve opasniji.

Ursula Von da Jaren, predsjednica Europske komisije, rekla je da će se iz sredstava za cijepljenje u najsiromašnijim dijelovima Afrike izdvojiti blizu 100 milijuna eura. Tako će Njemačka za globalnu borbu protiv virusa korone izdvojiti 1,5 milijardi eura, dok će EU za sličnu stvar izdvojiti blizu 10 milijardi eura.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *