Ne idite na ova mjesta - najrizičnije mjesto da se koronom zarazite - upozorenje objavljeno, evo šta je u pitanju

Ne idite na ova mjesta – najrizičnije mjesto da se koronom zarazite – upozorenje objavljeno, evo šta je u pitanju

Ono što je među najmanjim rizikom da se zarazite covid 19 je ostati kod kuće, uzimati hranu za poneti i definitivno hodati na otvorenom bez puno ljudi, a preporuka su odvojeni parkovi i planine i padine u blizini vašeg grada. Sljedeća razina rizika je bavljenje raznim sportovima, kupnja na tržnicama, kupnja odjeće i razne vrste kupovine.

Sada idemo na srednji rizik od zaraze covidom 19, a to je definitivno odlazak u teretanu gdje je velika cirkulacija ljudi, postoji kontakt i ima puno znoja i isparavanja. Sljedeći su sadržaji frizerski saloni i uredski poslovi, pa se preporučuje da krizni štabovi rade od kuće. Treći i možda najveći rizik od zaraze su klubovi, restorani i kafići u kojima nema moguće udaljenosti.

Velika opasnost su i kina, pa u nekim zemljama uopće ne rade. Kazališta, kontaktni sportovi, avioni i putovanja koja traju više od 10 sati. Naravno, na takvim se mjestima održavaju vrlo bliski kontakti, prisutan je i prijenos kapljicama, prijenos preko površina, raznih površina na kojima mogu ostati virusi, pa se preporučuje izbjegavanje takvih mjesta. Slušajte naredbe svojih kriznih stožera.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *