Gotovo je - zabrana kretanje uvedena hitno, rad ugostiteljskim objektima se zabranjuje - nema više provoda

Gotovo je – zabrana kretanje uvedena hitno, rad ugostiteljskim objektima se zabranjuje – nema više provoda

Trenutna situacija u svim zemljama u regiji ne sluti na dobro jer nažalost postoji veliki porast broja pacijenata u svim balkanskim zemljama. Situacija u Hrvatskoj nimalo ne sluti na dobro, svakodnevno se vrti vrtoglavi broj pacijenata, a zbog toga postoji strah i u BiH i u Srbiji da će doći do velikog povećanja broja pacijenata, što se već može primijetiti. S obzirom na to da velik broj ljudi putuje u te zemlje i iz njih, najveći rizik sada predstavljaju oni koji se vraćaju u svoje zemlje.

Međutim, Crna Gora, s obzirom na mali broj stanovnika i velik broj zaraženih, prednjači u crnim statistikama gdje je na prvom mjestu s više od dvije tisuće zaraženih na 100 tisuća stanovnika. Iz tog razloga, a kako bi se ekonomija što više očuvala, mjere i ograničenja više se ne uvode u cijeloj zemlji, već selektivno, uvođenjem zabrana na područjima koja su najveća žarišta koronavirusne infekcije. Tako je trenutno situacija na Žabljaku vrlo kritična, pa su uvedene mjere zabrane kretanja od 22 sata do 5 sati ujutro, dok će Andrijevica, Berani i Nikšić imati blaža ograničenja, jer je manji broj zaraženih.

U Budvi, Ulcinju, Kolašinu i Cetinju postoji potpuna zabrana rada ugostiteljskih objekata, ali i kućnih posjeta, dok je u Bijelom Polju donesena odluka da ugostiteljski objekti rade do 22 sata, a za jednim stolom mogu biti samo dvije osobe. Što se tiče školske nastave, ona ide svugdje prema nastavnom programu, osim u Nikšiću i Pljevljima, gdje je nastava online.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *