Stalno vam se jedu slatkiši? Možda imate neku od sljedećih b0lesti, obratite pažnju

Stalno vam se jedu slatkiši? Možda imate neku od sljedećih b0lesti, obratite pažnju

Neke osobe baš vole da jedu slatkiše.  Neki jedu manje, neki više. Može se reći da se ženama posebno traže slatkiši kada su u PMS-u. Jesmo li u pravu?

Koliko god da vam se slatkiši traže, trebate da budete umjereni i da ne pretjerujete u njihovom konzumiranju. Nekada  vam se jedu slatkiši i iz nekih drugih razloga. Tako da provjerite svoje zdravstveno stanje:

Osteohondroza – Osteohondroza obuhvata bolesti koje zahvataju rast kostiju. Mozak ne prima dovoljno glukoze i javlja se jača potreba za šećerima.

Gastrointestinalni pr0blemi  b0lesti jetre – Želja za slatkišima može biti povezana i sa pr0blemima kao što su zatvor,  povećaa kisleost u želucu, te otežano varenje.  B0lesti jetre mogu da uzrokuju  jaču ćelju za slatkšima, tako da provjerite o čemu se radi.

Dijabetes tipa 1 – Pored tipičnih simptoma kao što su( povećano znojenje, povećano izlučivanje mokraće, pojačana žeđ,  drhtavica, oslabljen vid itd.)  Može se javiti i piojačana želja za slatkišima.

Provjerite svoje zdravstveno stanje. Nemojte da se zapuštate. U nekim slučajevima je ova pojava povezana i sa alkoholizmom. Tako da i to imate  na umu.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *