Imate li 0vakve sitne bubuljice po rukama? Evo koja bolest vam bukti u organizmu

Imate li 0vakve sitne bubuljice po rukama? Evo koja bolest vam bukti u organizmu

Imate li ove sitne bubuljice na ruci? Evo  na  koju b0lest mogu da ukazuju: Određene promjene na našem tijelu mogu da ukazuju na određena stanja. Ne bismo trebali da ih ignorišemo. Da li imate  ove sitne bubuljice na koži?

To stanje se stručno označava kao keratosis pilaris.  Ove bubuljice se javljaju uslijed veće produkcije keratina. Može biti povezano i sa celijakijom ili netolerancijom na gluten.

Gluten se nalazi u žitaricama, tako da se pr0blemi obično primjećuju kada jedemo hljeb, tjesteninu. Pored ovog pr0blema sa kožom, javljaju se bolovi u stomaku, te pr0blemi probavne prirode.

Ne biste trebali da ignorišete ovo stanje.  Vodite računa o svojoj  ishrani i izbjegavajte namirnice koje bi vam mogle škoditi. Barem sada imate veliki izbor namirnica koje možete da koristite kao zamjenu za namirnice sa glutenom.

Bezglutenski režim ishrane se preporučuje u raznim drugim stanjima jer je taj režim ishrane također dobar za zdravlje. Tako da nemojte shvatati tako očajnim  ukoliko se ispostavi da imate celijakiju i da  trebate da promijenite režim ishrane.  Vodite računa  o svom zdravlju. Pazite na ishranu, ali i ostale životne navike.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *